Vælg billetter


Roskilde set fra 2 høje i Nationalpark Skjoldungernes land

Guidet vandretur i middelalderbydele i Roskilde set fra kirkehøj til kirkehøj + hospitalsområdet ved fjorden i Nationalpark Skjoldungernes Land

Denne tur havde tidligere "Alsang og Algang"- temaet, nu har turen fokus på Nationalparkens middelalderby Roskilde, set fra 2 kirker: Roskilde Domkirke og Sankt Jørgensbjerg kirke og i området mellem dem. Turen er 6 - 7km lang.

Fast onsdagstur i lige uger: Se en bid af fjordlandet og hør om istidslandskabet og kulturpåvirkningen, som gør, at dette stykke fjordland er valgt som nationalpark. Se fra kirke til kirke på de 2 høje på hver side af istidskløft, som skabte kildevand til industirens frembrud.


Om turen:.

- Turen første høj er ved domkirken 40 moh. vi krydser slugten med de mange kildevæld til næste høj Skt. Jørgensbjerg.

- Turen fortsætter til Skt. Jørgensbjerg kirke, landets måske ældste stadig aktive stenkirke og vi hører om ”bjerget”, som kulturområde mellem by og land.

-Turen fortsætter på landhævningen og området ved Sankt Hans hospital. Dette område har en spændende historie både kirkeligt og på sin vis åndeligt, da syge og fortabte sjæle af forskellige historiske grunde har været anvist til dette område gennem tiden.

- Turen tager langs vandkanten ved fjorden og slutter ved museumsøen og områdets smukke arkitektur.


 

Start og slut sted: Danhostel Roskilde, Vindeboder 7, 4000 Roskilde.

Turen gennemføres uanset vejret, så der aflyses ikke, hvis fremmødte deltagere vil gennemføre. Ikke fremmødte får ikke beløb tilbage, hvis der aflyses på dagen.

Det Praktiske: Bedst i vandtætte sko og støvler, når det er vådt. Hunde i snor. Der er ingen toiletmulighed på turen, kun ved Roskilde havn.

Sværhedsgrad: Vi går på smalle grus stier, våde i regn. 

Facebook


Venue


Trek ViaPia DANHOSTEL Roskilde Vindeboder 7 Ved Danhostel
4000 Roskilde, Danmark

Kalender


BelépésAz alábbi közösségi oldal fiókokat is hozzácsatolhatja fiókjához:

sign in with google